Borreliose - therapie - Praktijk Hp Beaumont

Ga naar de inhoud

Borreliose - therapie

Borreliose / ziekte van lyme
Borreliose behandeling - Borreliose therapie:

Borreliose is een alomvattende ziekte van het organisme, dat door zijn ernst alleen behandeld zal worden met de hulp en het advies van een ervaren therapeut.

De verzwakking van het immuunsysteem door de infectie wordt gedetailleerd beschreven op deze website en of in dit document. De patiënt kan de lange termijneffecten van de borreliose op het immuunsysteem conditioneel en alleen in individuele gevallen en in overleg met de therapeut tegengaan. De patiënt moet het belang van zijn immuunsysteem herkennen en, indien mogelijk, zijn levensgewoontes aanpassen aan de ziekte.

Deze omvatten:
 • Een gezond en evenwichtig voeding
 • Zuurstofabsorptie in de vrije natuur
 • In een optimaal geval, buiten sporten
 • Regulering van het zuur-base-evenwicht
 • Gifstoffen afvoeren

Zuur-base-evenwicht:
Zuur en basen bevatten een bepaalde hoeveelheid waterstofverbindingen, die als pH kunnen worden gemeten. In het menselijk organisme is de pH waarde neutraal tussen 7,37 en 7,45. Waarden onder 7,37 zijn "zuur" en boven 7,45 "basisch". Het bindweefsel, het bloed, de longen en de excretieorganen werken altijd samen om te voorkomen dat het lichaam verzuurt. Hun overbelasting door zuren zorgt ervoor dat slakken en toxines in het bind- of vetweefsel worden opgeslagen om ze later te neutraliseren en te verwijderen. Als echter te veel zuren aan het lichaam worden toegevoegd, worden de slakken op de gewrichten en spieren gedeponeerd. Het bindweefsel en de huid worden ouder en verslappen. Het bloed kan ook zuur worden en zijn schijfvormige rode bloedcellen worden stijf en inflexibel. Als gevolg daarvan treden ze niet meer onbelemmerd in de kleinste bloedvaten. Als gevolg hiervan ontstaan ​​doorbloedingsstoringen op de handen en voeten. Als de aangetaste persoon bovendien een zware roker is, sterven de ver af gelegen cellen en het weefsel af. Bijvoorbeeld, zuurstoftekort kan leiden tot myocardinfarct. De verzuring wordt tegengegaan door regelmatig verblijf in de frisse lucht - sporten - en een evenwichtig voeding, basebaden en thee en/of andere natuurlijke middelen.

Ontgiften en ontslaken:
Een voorwaarde voor het aangetaste organisme om borreliose tegen te gaan is geen overbelasting en geen overmatig immuunsysteem. Om het immuunsysteem weer ongestoord te laten werken, moet het opgeschoond worden. Dit betekent dat het vrijkomt van tal van verontreinigende stoffen die zonder onderbreking in het lichaam kunnen worden vrijgegeven en dat de verontreinigende stoffen die al in het organisme gedeponeerd zijn, zoveel mogelijk verwijderd worden. Er moeten maatregelen worden genomen om de toxines door de urine- en ontlastingskanalen te verwijderen, evenals door de huid.

De borreliose therapie in onze praktijk:

Extra storende invloeden op het organisme en de huidige fase van Borrelia infectie testen wij in eerste instantie via een levend bloedanlyse (donkerveldmicroscopie volgens Prof. Enderlein) en urineonderzoek, verdere belastingen kunnen wij ook via bio resonantie en biofeedback onderzoeken. De aanwezigheid van extra storingen bepaalt uiteindelijk de individuele aanpak van de therapie.

Deze bestaat voornamelijk uit een voorbereiding met natuurlijke producten vanuit thuis en die u op uw eigen gevoel en snelheid kunt toepassen, verder frequentietherapie volgens Dr. Royal Rife, bio resonantie, homeopathie en - indien nodig - een verandering in het eetgedrag. Verder bieden wij ook nog ondersteunende therapieën aan. Het voordeel van deze best wel zachte therapiemethoden is dat er geen aanvullende immuunsysteem-verzwakking op het organisme hebben, zoals bij antibiotica, maar het immuunsysteem word intensief en positief beïnvloedt en versterkt.  De borreliose wordt inclusief de Co infecties behandeld en ook de eventueel bestaande bijkomende factoren worden succesvol geëlimineerd. De verklaarde therapieprocedures zijn volledig pijnloos en ook de organismen van kinderen spreken direct en succesvol op de therapiemethoden aan.

In onze natuurpraktijk zijn slechts een kleine aantal afspraken en behandelingen nodig voor een conventionele borreliose infectie, zodat de eerste veranderingen snel worden vastgesteld. Het grootste gedeelde doet u vanaf thuis. Door de individuele aanpassing van onze borreliose-therapie op het respectievelijke gewonde organisme gaat de behandeling voorzichtig en is goed verdraagbaar. Mogelijke bijwerkingen worden geëlimineerd en door de extra interfererende invloeden te elimineren, kan zich weer een algemene goede lichamelijke constitutie herstellen.

De procedure van de conventionele geneeskunde tegen borreliose “ziekte van Lyme”

Borrelia deelt zich zeer traag in vergelijking met de meeste bacteriën (Staphylococci en Streptococci), maar elke 12 tot 24 uur. Dit komt door hun lage onvatbaarheid door antibiotica, omdat dit gewoonlijk alleen tijdens de voortplantings- of cel verdelingsfase werkt. Borrelia nemen geen deling als de lichaam milieuomstandigheden niet goed zijn voor hen. De weigeringsgedrag  kan gedurende 10 maanden blijven. Als het lichaam milieuomstandigheden echter borrelia bevorderend zijn, delen ze zich cyclisch elke 28 dagen. Bacteriën delen zich ter vergelijking, om de 20 minuten.

Door de lange delingspauzes is het voor de conventionele geneeskunde niet anders mogelijk als de antibiotica dagelijks en over een periode van maximaal 1,5 jaar antibiotica toe te dienen om op het juiste moment wat vlagen te kunnen pakken. In sommige gevallen wordt de antibiotica zelfs intraveneus toegediend. Meestal worden door de conventionele geneeskunde Doxycycline, Tetracycline, Minocycline of Amoxicilline gebruikt. In de conventionele geneeskunde is de mening, dat, als een vroegtijdige antibiotica tegen borreliose wordt gebruikt, de kans groter is dat de pathogenen in aantal decimeren.

Doxycycline is een van de breed spectrum antibiotica van tetracycline. De tetracycline remt de productie van eiwitstoffen, zodat ze niet kunnen vermenigvuldigen bij de toepassing van bacteriën. In de meeste gevallen wordt doxycycline bij borreliose gedurende ten minste twee maanden gegeven.

Bijwerkingen zijn vaak:
 • Schimmelinfectie
 • Diarree
 • Koorts
 • Huiduitslag
 • Overreacties van de huid ten opzichte van zonlicht
 • Tandverkleuringen door de lange duur van de behandeling
 • Tandenglazuurbeschadiging en cariës
 • Schade aan botten en tanden bij zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven
 • licht verlaagde suiker bij  suikerziekte
 • Mogelijke tandverkleuringen en cariës gevoeligheid bij kinderen jonger dan 12 jaar

Antibiotica vernietigen gewoonlijk niet alleen het 'kwaad' maar ook het 'goed' in het lichaam. Door antibiotica te geven, probeert de conventionele geneeskunde de Borrelia te doden. Anderzijds worden de gezondheid bevorderende bacteriën ook gedood in de darm, die bewezen de beste natuurlijke bescherming tegen schimmelinfectie in het lichaam zijn. Het fysieke beschermingsapparaat in de darm is verzwakt, wat voortdurend bezig is om de verspreiding van de bacteriën te voorkomen. Ziekteverwekkers kunnen meer vermenigvuldigen en er kunnen zich meer allergieën vormen.

Patiënten die borreliose hebben en behandeld worden met antibiotica, moeten zich bewust zijn van de gehoorcellen-schadelijke effecten van antibiotica en daarom onnodige geluidsniveaus vermijden.

Omdat de symptomen van borreliose na de antibiotica behandeling na een tijdje weer opvlammen, wordt aan het kant van de conventionele geneeskunde, o. a. met het post-Lyme syndroom "PLS" betoogt.


   

Terug naar de inhoud